Skive Musikskoles Kor 30 års jubilæum april 2008

Interview v. Rigmor Gade

Interview med Elisabeth Juul, repetitør for Skive Musikskoles Kor:

Elisabeth fortæller, at hun blev kontaktet af Jette Holm Eriksen, da koret skulle i gang med indstuderingen af Brahms ”Ein deutsches Requiem” i sæsonen 1998-99. Man havde brug for en sikker repetitør. Netop dette værk er – efter Elisabeths vurdering – nok den største opgave, koret har givet sig i kast med til dato. Det var også en udfordring at være pianist, men Elisabeth blev hooked på opgaven og brugte hele foråret på at øve. 400 sangere og et stort orkester! Det var dejligt og helt vildt sjovt. Hun blev efterfølgende spurgt, om hun kunne tænke sig at fortsætte som repetitør, - tænkte, så det knagede, men på grund af andre musikkrav, bl.a. gymnasiekor og Musikskolen i Oddense, takkede hun nej - - men sprang til igen i 2003, da der stod Verdis ”Requiem” på programmet, og så blev hun!

Elisabeth fortæller om sin første oplevelse af Jette som korleder, at hun tænkte: ”Tak skal du ha’ – for en udfoldelse af stemmekraft og energi!” – og siden har hun tænkt: ”Ja, men det er jo dét, der skal til!” Der er en vitalitet, så det batter, - en begejstring for det, hun laver: ”Når Jette er bedst, kan hun sælge, hvad det skal være!”

Koret? Ja, når koret arbejdede i grupper, øvede Elisabeth mest med mændene, og det var jo pragtfuldt!  Det var også dejligt at lave nogen af de ting, hun ikke havde haft mulighed for før. Og hun hygger sig med koret, der er ret jævnaldrende med hende selv: ”Der er jo sådan en knewwer i pausen!”   Man kunne ønske sig en bedre ”fødekæde”, vi ender jo som et pensionistkor. Man må håbe, at korsang igen bliver så populært, at vi kan tiltrække yngre kræfter, og i mellemtiden må vi satse på bredden, mange slags musikalske oplevelser.

Nu føler Elisabeth sig fuldstændig som en del af korsammenhængen, både når hun øver sig hjemme, når hun sidder ved klaveret på Resenlund eller andre steder, eller når hun – som nu for nylig – render rundt i Holstebro det meste af en dag sammen med Jette på jagt efter et nyt klaver, som skal være jubilæumsgaven til koret. Det er på én gang arbejde, sjov og hygge.