Skive Musikskoles Kor 30 års jubilæum april 2008

Interview v. Rigmor Gade

Interview med Adm. Direktør for KulturCenter Limfjord A/S Tidl. Skive-Hallerne A/S, Gunnar Bruhn Simonsen

Nu afdøde orkesterleder Poul Poulsen, kendt som Poul P., og jeg fik en god ide om at lave en stor promenadekoncert lig med den, som man arrangerede i Royal Albert Hall i London. Vi skulle bruge et stort, dygtigt kor. Derfor kontaktede jeg Jette Holm Eriksen, som var dirigent og leder af Skive Musikskoles Kor. Det har jeg aldrig fortrudt!

Det blev indledningen til et spændende samarbejde med Jette og koret, hvilket også faldt i publikums smag. Da jeg fik til opgave at arrangere ''Open air''- koncerten ''En Søndag På Heden'', tog jeg igen kontakt til Jette og koret om at være med. Her præsenterede hun og koret sig så flot, sang eventyrligt både for og med ca. 5.000 mennesker, - det var et stort øjeblik for os alle!  Nogle år efter lavede jeg ''En Søndag På Als''- og tog igen Jette og koret med. Her sang koret for et stort og begejstret sønderjysk publikum.

Jeg sætter meget stor pris på koret, som jeg synes er fint sammensat af M/K'er, og personligt praler jeg af, hvor end jeg kommer hen, at det er det bedste kor, der findes i Danmark. 

Korleder Jette Holm Eriksen er en ener, en meget spændende person, et inspirerende menneske med andre ord en original, i positiv forståelse. Hun er en, man kan stole på. Et ja er et ja, og har hun først sagt ja til en opgave, så går hun op i den med liv og sjæl, fordyber sig sammen med pianist og kor. Derfor nyder hun hos os her i centeret stor popularitet og respekt.

Både Jette og koret har jo hver især modtaget Promenadekoncertens musikpris:

KORET I ÅR 1998 OG JETTE HOLM ERIKSEN I ÅR 2003

Så jo, - jeg er begejstret for Skive Musikskoles Kor. Et af mine store ønsker er at lave et kæmpestort korarrangement for flere kor om et bestemt værk eller en bestemt ide. Det er jeg ikke i tvivl om, at Jette og koret kan bidrage til.

Et stort tillykke med jubilæet og tak for godt samarbejde!