Skive Musikskoles Kor 30 års jubilæum april 2008

Interview v. Rigmor Gade

Otto Lindum, Skive Musikskoles leder gennem næsten 30 år, fortæller i et interview:

Jeg har gennem alle årene siden starten i slutningen af 70-erne betragtet Skive Musikskoles Kor som Skive Musikskoles flagskib. Det har i høj grad været med til at gøre musikskolen kendt udadtil. Sådan var det, og sådan er det stadig, selv om æren i dag må deles med forskellige landskendte bands.

Fra starten var det ”Jettes kor”, og det er vist ikke for meget sagt, at det er det stadig. I Jette har koret en fremragende korleder, inspirerende, en temperamentsfuld, positiv drivkraft, der har fået fantastisk meget ud af koret. Jette er – ikke mindst på scenen – en kapacitet, der har betydet utrolig meget for Musikskolen. Jette gik også sammen med korets bestyrelse meget aktivt ind i arbejdet med indretning af korets nuværende øvelokale, da Resenlund blev til Musikkens Hus.

Herudover har det været en gevinst for Skive Musikskole, at Jette og koret jævnligt har taget initiativ til et samarbejde med musikere med tilknytning til musikskolen. Flere gange har koret medvirket ved de årlige, store elevkoncerter. Jeg husker også med glæde opførelsen af ”Elverskud” i et samarbejde med amatørsymfoniorkestret Salling Spillemænd og Salling Musikskoles Kor og senere den store ”alenesatsning”, Haydns ”Nicolai-Messe”. Messen blev opført 3 gange i marts 1998 i et samarbejde mellem koret og Midtvestjysk Kammerorkester, der bestod af lærere fra Musikskolen og medlemmer af Salling Spillemænd.

Det repertoire, som Skive Musikskoles Kor har valgt gennem årene, har været det bedst tænkelige. I et så bredt sammensat kor vil der altid være tale om en hårfin balance mellem klassiske ting og mere moderne. Hvis man valgte at satse mere på helt moderne ting, der kunne tænkes at ville tiltrække flere unge, så ville man måske jage nogle af de øvrige væk. Og det er for hårdt altid kun at satse på de store, klassiske værker. Jeg synes, man vælger fint. Jeg har aldrig tænkt andet. Det har da også i årenes løb tiltrukket rigtig mange, at koret har beskæftiget sig både med store klassiske værker og et mere populært, folkeligt repertoire.

Jeg håber, at koret også fremover vil være at finde som deltagere i såvel stort opsatte folkefester - ”Promenadekoncerten” og ”En søndag på Mors” -  som store klassiske opførelser. En yderligere udbygning af samarbejdet med lokale kor og orkestre ville også glæde mig. Tillykke med jubilæet og held og lykke med arbejdet fremover.